ראש השנה - מתכון לדובשניות של פעם


שנה חדשה בפתח...

לא הייתי פה הרבה זמן. חופש. ילדים. בית. עבודה.
אבל לכבוד ראש השנה החלטתי להתאמץ ולהכין את הפוסט הבא:

בילדותי התגוררתי עם הורי בבניין משפחתי בבת ים.
מה זה בניין משפחתי?
בקומה הראשונה גרו סבא וסבתא, אילה ואלעזר. בדירה ממול דוד אחד, בקומה השלישית אנחנו וממש לידינו הדוד השני.
החיים התנהלו להם על מי מנוחות שנים רבות באהבה גדולה ונדירה.
בכל פעם בה מישהו עלה בחדר המדרגות, סבא או סבתא היו מיד פותחים את הדלת ומציצים...
כמובן כשהיה מדובר במישהו מהנכדים (והאמת שלא רק), מיד הדלת הייתה נפתחת לרווחה ואנחנו כבר ידענו..
סוכריית דבש או דובשנית.
תמיד עם נשיקה מתוקה מתוקה.
דלק משמעותי ליציאה החוצה מביתם.

סבא היה אומר כי לסוכריית הדבש סגולות מיוחדות, שהיא מסוגלת לרפא כל כאב.
ואכן כך היה...
לימים, כשכבר גדלתי והחיים הפכו מורכבים יותר, הסוכרייה כבר לא מילאה את תפקידה ולא הצליחה לרפא כל כאב.
אולי משום שכבר סבא וסבתא זכרונם לברכה, לא היו אלו שנתנו לי אותה...מי יודע.

אבל הזכרונות נשארו וטעם הדובשנית הנמסה בפה באמת טעם מיוחד שאין שני לו.
ולכן בדיוק בתזמון המתאים, ערב ראש השנה, אני מעניקה לכן מתכון חביב במיוחד של דובשניות תוצרת בית.
מבטיחה לכן שלא תתאכזבנה.
הכנה פשוטה, מרכיבים זמינים, לא חלבי, מה צריך יותר?































המצרכים הדרושים לכ- 30 דובשניות ממש כפי שכתוב במתכון המצולם...


























ערבבנה את כל החומרים הרטובים יחד עם הסוכר והתבלינים:























































לבסוף הוספנה את הקמח וערבבנה עד קבלת עיסה דביקה.

אפשר להניח בתבנית עם שתי כפיות ואפשר להרטיב מעט את הידיים עם מים ולהחליק את העיגולים (שווה להשקיע!)


























להכניס לתנור לחום של 180 מעלות עד הזהבה.

ברגע שתרגשנה שהבית מתמלא בריח משכר, זה בדיוק הזמן להוציא את המתוקות האלה מהתנור.


























ובהזדמנות זו אאחל לכולן חג שמח ושנה טובה ומתוקה!!

בשורות טובות, הרבה יצירה והכי חשוב - בריאות הגוף והנפש.



























שלכן,
רותי

תגובות

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת השמרים המופלאה של סבתא פלה

משלוח מנות - שושן הבירה !